Foto: SVEN HOPPE / AFP / Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je rekao da očekuje da će Vlada Srbije biti formiramna do kraja meseca i istakao da se time bavi svaki dan.

„Formiranje vlade kod mene nije zauzimanje feuda, pljačke i resursa, već je ono veoma važno da bismo mogli na najbolji način sa novom i većom energijom da odgovorimo izazovima“, kaže Vučić i dodaje da očekuje da će rad na tom polju biti intenzivniji i da veruje da će do kraja ovog meseca izabrati vladu.

„Važno je da ona može da odgovori velikim i teškim izazovima, jer ljudi uvek očekuju više, čak i kada vide kako stvari stoje u drugim zemljama, gde će tek da krenu ekonomski problemi“,  istakao je on.

Povodom najnovijih politika i ideja iz Sarajeva, koje čak špekulišu sa ratnom opcijom, kako je to preneo srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, juče u Beogradu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručuje da Srbija želi mir u regionu i da zeli da sarađuje sa svima, uključujući i BiH, te da se Dejtonski sporazum ne dovodi u pitanje.

„Srbija će čuvati svoj narod, raditi sa njim, naravno, ali da želi i da radi sa Bošnjacima i svim drugima“, rekao je Vučić je, upitan za izjave iz BiH, poput ponovnih najava moguće tužbe protiv Srbije za genocid, te špekulisanja ratnom opcijom, ne bi li se onemogućili saradnja Srbije i RS, kazao je Vučić i istakao da Srbija želi da ima najbolje moguće odnose sa svima i da sve stvari protiču u miru.

„Nadam se da to žele i svi drugi“, dodao je Vučić i kazao da je saslušao Milorad Dodika po svim pitanjima i razumeo šta želi i očekuje.

Na pitanje o uspostavljanju avio linije Beograd- Priština, kaže da ne misli da će uskoro biti, ali da će se desiti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare