Aleksandar Vučić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Skupštinu Srbije gde će se obratiti poslanicima i obavestiti ih o toku pregovora sa Prištinom. Na sednici se, međutim, neće biti predstavljen francusko-nemački predlog za Kosovo.

Sve događaje sa današnje sednice Skupštine pratite uživo na blogu Nova.rs.

Pred sednicu Skupštine o Kosovu, Vučić je rekao da ne veruje da će politički akteri složiti po pitanju ove teme.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Da budem iskren – ne verujem. Mi živimo u demokratskom obliku političkog režima i prirodno je da ljudi ne budu saglasni. Međutim, nije prirodno da se ne razumemo kad su ključni nacionalni zadaci pred nama i kad se nalazimo u vremenu koje je najteže još od vremena Drugog svetskog rata“, rekao je on.

Pročitajte još...

Vučić je rekao da bi bilo dobro postići jedinstvo, ali da u to ne veruje. Predsednik je pred održavanje sednice

„Mnogi misle da im je, kad je Srbiji teško, to prilika da se dočepaju vlasti i političkih poena. Ne idem i neću kao predsednik da se ikome pravdam. Drugi predsednici kad bi došli, oni bi samo izdeklamovali svoje i napustili parlament. Ja sam jedini koji učestvuje u raspravi, spreman sam da bude tamo dva, tri dana, koliko god rasprava traje. Po 10, 12, 15 sati u parlamentu i da ne izlazim. Nadam se da ću moći da izdržim… Malo sam umorniji i stariji nego prethodnih puta“, dodao je on.

Vučić kaže da „ne ide nikome da se pravda“.

„Boriću se za svoju zemlju dok to budem mogao i da dok bude bilo potrebe da budem predsednik. Razume se, u skladu sa svojim ustavnim mandatom, ne prokoračujući ga uni u jednom trenutku“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar