Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji danas prisustvuje sednici Skupštine o Kosovu, rekao je da je svoga sina u zatvor slao kod Olivera Ivanovića, ubijenog lidera Građanske inicijative SDP.

Sve događaje sa današnje sednice Skupštine pratite uživo na blogu Nova.rs.

„Svako je hteo da se slika sa nekim imbecilnim transparentom ovde. Reći ću narodu, da ne bi pomislili da krijem nešto – na jednom piše: ‘Izdajnik’. Ne znam jesu li mislili na sebe, ali svejedno, suviše je besmisleno. Držali su transparente sa likom Olivera Ivanovića na kojima je pisalo: ‘Odgovaraćete’. Ja sam svog sina u zatvor poslao kod Olivera Ivanovića. I da prenese poruku i da ga pozdravi. I za razliku od svih vas koji to nosite, pomagao mu. I njemu i njegovoj porodici“, rekao je Vučić.

Podsećamo, pre pet godina sa šest metaka u leđa ubijen je Oliver Ivanović u Kosovskoj Mitrovici. Do danas ni srpski ni prištinski organi nisu otkrili ko je i po čijem nalogu pucao u Ivanovića. Protiv šest osoba na Kosovu se vodi postupak zbog umešanosti u ubistvo, dok u Beogradu nema ni istrage. Slučaj “Ivanović” i dalje je u predistražnoj fazi.

Oliver Ivanović Foto:Armend NIMANI / AFP / Profimedia

U Prištini se sudi Nedeljku Spasojeviću, Dragiši Markoviću, Radetu Basari i Žarku Jokanoviću, koji su u trenutku ubistva bili pripadnici Kosovske policije. Na optužnici je i Silvana Arsović, koja je bila sekretarica pokojnog Ivanovića, kao i Marko Rošić, koji je prema optužnici, pratio svaki korak ubijenog lider GI SDP. U oktobru prošle godine kosovska policija je uhapsila Milana Mihajlovića takođe zbog sumnje da je umešan u ubistvo Olivera Ivanovića, ali nije poznato u kojoj je fazi postupak protiv njega.

Među osumnjičenim za umešanost u njegovo ubistvo bili su i Milan Radoičić i Zvonko Veselinović.

Vučić je ranije izjavio da su srpski organi vlasti „sa sigurnošću znali“ da Radoičić nije učestvovao u ubistvu Ivanovića i da je prošao poligraf.

Inače, Milan Radoičić sa balkona sale u kojoj se održava sednica parlamenta prati obraćanje Vučića.

BONUS VIDEO Bratanac Olivera Ivanovića za N1: Mnogima ne odgovara da se sazna istina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare