Foto: N1

Aleksandar Vučić je sam sebe, pre svega, pred međunardnom zajednicom doveo u položaj da se samo on pita i da on o svome odlučuje, tako da su sada samo zahtevi pred njim i nikakvo odlaganje formiranja Vlade ili slične procedure koje se podrazumevaju u normalnim zemljama on nema kao izgovor, smatra Goran Ješić, funkcioner Demokratske stranke.

Ješić je ovako odgovorio na pitanje kako komentariše odlaganje konferencije za novinare predsednika Srbije za nedelju dana, usred takozvanog ključnog spoljnopolitičkog trenutka Srbije, u kontekstu ruske agresije na Ukrajinu i neophodnosti opredeljenja aktuelnih vlasti na čijoj strani se država nalazi.

Goran Ješić razume odlaganje obraćanja, jer, kako kaže, punu deceniju „on je sve u Srbiji, od predsednika države pa do predsednka mesne zajednice i selektora“.

„To je očigledno u onakvim spoljnopolitičkim okolnostima moglo da radi ali danas više ne. Ogromni su izazovi pred Srbijom i svaki pogrešan potez može pre svega ovakvoj ekinomiji kakva je naša napraviti ogromnu štetu. U ozbiljnim državama timovi sa velikim iskustvom razmatraju ovakve odluke, a u Srbiji je taj tim on sam“, rekao je Ješić.

Opšrinije čitajte na portalu Danas.

BONUS VIDEO – Goran Ješić o „pojedenim“ robnim rezervama i prodaji NIS-a

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare