Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti na konferenciji za medije nakon sastanka sa vojnim vrhom u Domu Garde na Topčideru. Tokom obraćanja, koje je za njegove standarde bilo neuobičajeno kratko, predsednik je stigao i da se osvrne na tekst Nova.rs o tome kako se ophodi prema svojim saradnicima.

Vučić je govorio o problemima s kojima se Vojska suočava zbog rata u Ukrajini, ali je najavio i da će raspisati konkurs za prijem u specijalne jedinice, te da će osnovna plata biti preko 200.00 dinara. Predsednik je zatim napustio konferenciju, uz napomenu da ne voli da kasni.

„Svi će vam se obratiti i biti spremni da odgovore na vaša pitanja. Ja ne volim da kasnim, vidim da me neki napadaju – kažu zato što sam vrlo grub i strog prema onima koji zakasne. Da, ja ne trpim kašnjenje, ne trpim nerad, ne trpim neodgovornost, ne trpim neprofesionalizam. I time se ponosim i ne vidim da je to razlog za kritiku“, rekao je Vučić i napustio konferenciju za medije.

Pročitajte još...

Povod za ovakav komentar predsednika bio je tekst „Halo, Vučić je… Samo da ti se zahvalim što me nisi podržao“: Svedočenja naprednjaka o tome kako ih šef postrojava pasivnom agresijom u kom članovi njegove partije objašnjavaju kako izgleda krizni PR lidera naprednjaka i kako se ophodi prema svojim saradnicima.

Deo teksta na koji se predsednik referisao je priča o kašnjenju saradnika premijerke Ane Brnabić.

Govoreći o hitnim sednicima koje Vučić organizuje u Palati Srbije, sagovornici Nove su do detalja opisali kakva atmosfera vlada među učesnicima.

Kako su naveli, na pomenutim „hitnim sednicama“ na kojima se raspravlja o sudbini zemlje, neretko se dešavaju neprijatne situacije. Ono što predsednika veoma nervira, kažu oni, jeste kad se neko usudi dođe posle njega u salu za sastanke.

„Uvek on poslednji ulazi i svi čekaju njega. Nikada ne prećuti ako neko zakasni. To ga veoma nervira. Poslednje čega se sećam jeste da je jednom prilikom zakasnio jedan zaposleni iz kabineta Ane Brnabić. Mislim da je bilo bolje da se uopšte nije pojavljivao, jer ono što je usledilo bilo veoma neprijatno. Reći ću vam samo da se predsednik pred svima zapitao kako neko može u ovako važnom trenutku za državu da kasni na sastanak“, opisao je naš sagovornik.

Ni u stranci nije ništa drugačije – naprotiv

I na sednicama koje se organizuju unutar SNS uglavnom se sluša monolog lidera naprednjaka. Sagovornici nam objašnjavaju da Vučić tokom obraćanja često kritikuje ljude iz stranke zbog toga što ga, kako navode, ne brane dovoljno u javnosti i što uopšte malo pominju njegovo ime. Kritikuje predsednik i nedisciplinu i uvek je prvi komentar na sednicama posvećen tome koliko je ljudi došlo.

„Očekuju nešto od stranke, a ne mogu da se upristoje i da dođu na sednicu“, umeo je predsednik da prekori svoje kolege, ukoliko bi bio nezadovoljan brojem delegata na sednicama, tvrde njegove stranačke kolege.

S druge strane, članovi partije se ne usuđuju da mu bilo šta kažu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare