Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas, na konferenciji za medije, da su srpski bezbednosnim službama "vezane ruke i noge" kad je reč o prikupljanju informacija o ubistvu Olivera Ivanovića.

Danas se navršava pet godina od ubistva Olivera Ivanovića, a premijerka Brnabić, odgovarajući na pitanje kad će javnost saznati o tome ko je ubica i ko je nalogodavac, rekla je teško doći do informacija zbog toga što, kako kaže, ne zavisi sve od službi bezbednosti Srbije. On dodaje da je uverena da ubice nisu srpske nacionalnosti.

Pročitajte još...

„Što se tiče ubistva Olivera Ivanovića, mi se nećemo smiriti sve dok se nalogadavci i izvršici ne privedu pravdi. Ali nažalost, s obzirom na to da se to desilo na teritoriji autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, tu su nam potrebne informacije od ELUEX-a, UMNIK-a i privrenih organa iz Prištine. Mi nemmamo dodatne informacije od međuanrodnih aktera, kao ni od Prištine o nalogodavcima i počiniocima. A našim bezbednosnim službama su vezane i ruke i noge, što god smo tražili, najveći deo toga nismo dobili. Kamere nisu radile, informacije ne možemo da dobijemo. Ja ću još jednom danas reći, uverena u to što pričam, da je bilo ko je srpske nacionalnosti ili ko je sa teritorije centralne Srbije umešan u ovaj zločin… Da je postojao bilo kakav dokaz, do sada bi bio priveden nekoliko puta. To što nije nađen nalogodavac i počinilac još uvek, meni govori da to nisu ljudi koji nisu srpske nacionalnosti. Verujem da bi Priština jedva čekala da privede te ljude, da ih optuži, da ih osudi, samo da su srpske nacionalnosti“, rekla je ona.

Brnabić je dodala da su „postojale lažne optužnice koje su pale“.

„Dodaću još jednu stvar. Ovo je najstrašniji, najgnusniji zločin, aki kada pogledate šta se dešava, u poslednje dve godine bilo je više od 300 napada. Nijedna osoba nije za to odgovarala, nije procesuirana. To govori o vladavini prava“, rekla je ona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare