Aleksandar Vucic
Aleksandar Vučić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se nakon sednice Predsedništva Srpske napredne stranke. On je ovom prilikom saopštio da će uskoro doći do ujedinjenja sa SPAS-om Aleksandra Šapića.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Zakazali smo sednicu Glavnog odbora stranke gde ćemo razgovarati o prvim i novim kadrovskim rešenjima, gde će biti određenih promena, a na toj sednici zakazaćemo Skupštinu stranke koja će se održati u oktobru. Želim da vam kažem da sam danas podneo predlog Predsedništvu koje je ono jednoglasno prihvatilo da formiramo radnu grupu koja će krenuti u razgovore sa SPAS-om Aleksandra Šapića oko ujedinjavanja u jednu političku stranku i mi ćemo, koliko sutra, uputiti poziv Šapiću na razgovore i prvim razgovorima prisustvovaću lično“, saopštio je Vučić.

On je poručio da veruje da u narednih mesec dana može doći do ujedinjenja njegove stranke i Šapićevog saveza u jednu političku opciju.

Predsednik Vučić potvrdio je da je dobio pismo predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, u kojem je izrazila podršku projektu izgradnje i obnove pruge od Beograda do granice sa Severnom Makedonijom.

„Dobio sam izuzetno pismo Ursule fon der Lajen, koje se tiče mog boravka u Briselu i našeg dogovora za izuzetno važan, strateški projekat, prugu Beograd – Niš – granica sa Severnom Makedonijom“, rekao je Vučić okupljenim novinarima.

On je istakao da taj projekat menja sliku Srbije, i zahvalio fon der Lajen na tom pismu.

„Dugo se nisam nekom pismu tako i toliko obradovao, naročito kada dolazi iz EU“, dodao je Vučić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare