Foto:TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC

"Uzeću treću dozu Sinofarm vakcine kao što sam prve dve doze primio. Verujem da je našoj ministarki Anđelki Atanasković to što je primila vakcinu bukvalno spasilo život. Primiću treću dozu u zavisnosti od obaveza u roku od sedam dana i pozivam sve građane da prime vakcinu", izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na obeležavanju Dana Bezbednosno-informativne agencije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će treću dozu vakcine protiv korona virusa primiti u roku od sedam dana i dodao da će ponovo primiti kinesku vakcinu „Sinofarm“Vučić je novinarima u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) rekao i da će Srbija uskoro imati dozvolu svih agencija za lekove za upotrebu ruske vakcine „Sputnjik V“ proizvedene u Srbiji.

Prema njegovim rečima, proizvedeno je oko 1,5 miliona doza, odnosno po 750.000 prve i druge komponente. Istakao je i da fabrika za „Sinofarm“ vakcine, koja je trenutno u izgradnji, „napreduje brzo“ i dodao da će Srbija u početku puniti i pakovati te vakcine, ali da se radi i na širenju kapaciteta za proizvodnju.

„Verujem da ćemo te nove vakcine koje će se pojaviti za četiri, pet meseci, pretpostavljam kineska i američka, da ćemo mi od leta sledeće godine imati te vakcine u proizvodnji“, ocenio je Vučić. Vučić je kazao i da je Srbija nabavila nove lekove protiv korona virusa i da će biti prva zemlja u Evropi koja će imati „MSD“ lek.

„To su pilule koje koštaju 400 i nešto dolara, mi to nabavljamo za naše ljude. Nadam se da će naša agencija, posle američke agencije za lekove to odobriti i mi ćemo za mesec dana imati već lekove u Srbiji“, izjavio je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare