Aleksandar Vučić i Vladimir Putin Foto:Tanjug/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je kao preliminarni datum razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom određen 25. novembar, čija je tema cena gasa po kojoj bi ga Srbija kupovala od naredne godine.

On je rekao da mu je generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović preneo informacije po povratku iz Moskve da će cena gasa za Srbiju zavisiti od ruskog predsednika Putina.

„Njihov prvi predlog bio je blizu 800 dolara po kubnom metru gasa, to je tri puta više nego što mi plaćamo danas. Mi to ne bismo mogli da izdržimo“, rekao je Vučić.

Prema rečima Vučića, Srbija je napunila svoje skladište gasa, koje garantuje da će ga biti dovoljno do nekog vremena, ali „to je za crne dane“ i da „mrzi da takve količine troši“.

„Mi ćemo da se izborimo“, rekao je Vučić.

Podsetimo, Sputnjik je prethodno objavio nezvaničnu informaciju da će 25. novembra u Moskvi dvojica predsednika razgovarati o problemima na Kosovu, o ceni gasa i o aktuelnoj gasnoj krizi u Evropi.

Vučić se poslednji put sastao sa Putinom u junu prošle godine, kada je prisustvovao vojnoj paradi povodom obeležavanja 75-godišnjice pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare