Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas nakon susreta sa šefom diplomatije Kube da Srbiju čeka najteža zima i da će usokoro građanima biti predstavljene mere.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je ministru spoljnih poslova Kube Brunu Eduardu Rodrigesu Parilji Orden srpske zastave prvog stepena, za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijeteljskih odnosa Srbije i Kube, a zatim je odgovarao na pitanja novinara.

Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji i nedavnom sporazumu s Prištinom, Vučić je rekao:

„Ja ne vidim rešenje, oni će svakako prvog septembra doći sa tom svojom kampanjom. Kurti je na razgovorima rekao da se nada da će imati velikog uspeha kada je menjanje tablica u pitanju. To je proces koji će da traje. Mi smo suočeni sa tim modelom, i borićemo se“, rekao je Vučić.

Naježa zima

Vučić je rekao da Srbija, pored svega što se dešava u Ukrajini, ima veliki problem, a to je energetika.

On je naveo da je Srbija uvezla juče četiri gigavata električne energije, što nas je koštalo 2,4 miliona evra.

„Pred nama je još malo teško leto, još teža jesen i najteža zima. Nadam se da ćemo prevazići sve, i uskoro ćemo izaći sa tim pred građane“, rekao je Vučić i dodao:

„Nama je ugalj neophodan. Pa sad, kako ćemo iz Indonežanskog andaluza da uzmemo još 50 kilograma, pa kako da prevezemo do Konstance… Dakle, da ne verujete, a pričam vam samo o jednom malom delu. Ne pričam o svemu što se dešava. Kada vidite sve te probleme, pa napade jer ne uvodimo sankcije Rusiji, onda dolazi do ekstremizacije političke scene“, rekao je Vučić.

O Evroprajdu

Vučić je govorio i o otkazivanju Evroprajda

Podsetio je da je i ranije protestovano jer nema prajda, a sada se drugi bune što je trebalo da ga bude.

„Normalni ljudi se nadaju da će sama država da se izbori sa njima. Jedni šetaju, teraju kontru drugima. I da ih, sve zajedno pitate šta je tu racionalno, niko ne zna da vam kaže. Imamo bezbroj problema, imamo KiM. I onda mi neko kaže da je isto… Tužna istina ako je to tako“.

BONUS VIDEO: Vučić kaže nema „prajda“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar