Ana Brnabić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Premijerka Ana Brnabić rekla je za RTS da to što je birana tri puta za premijerku ogromna čast i odgovornost. Najviše me muči pitanje Кosova i Metohije, a prioritet je i energetika, što predstavlja pitanje nacionalne bezbednosti, rekla je premijerka. Istakla je da očekuje novi tim do kraja septembra.

Na čelu sedamnaeste srpske Vlade od uvođenja višestranačja biće Ana Brnabić, kojoj će to, ukoliko je Skupština Srbije izabere, biti treći uzastopni mandat.

Brnabić veruje da će joj biti lako da napiše ekspoze i da je najvažniji zadatak očuvanje mira i stabilnosti.

„Verujem da će mi biti najlakše da napišem treći ekspoze, jer su jasni izazovi. Očuvanje mira i stabilnosti je najvažniji zadatak. КiM me najviše muči. Predsednik Aleksandar Vučić je veliki deo posla preuzeo na sebe. Prioritet je i energetika, to je sada pitanje nacionalne bezbeti. Najlakše će mi biti da napišem ekspoze“, istakla je premijerka gostujući u Dnevniku RTS-a.

Premijerka je naglasila da je svet na ivici trećeg svetskog rata.

„Dogovor i kompromis postale su ružne reči, slabost, a ne snaga, niko nije spreman nikoga da sasluša“, naglasila je Brnabić.

Nova Vlada do kraja septembra

Brnabić je danas izrazila očekivanje da će članovi njenog novog tima biti poznati do kraja septembra.

Ona je rekla da razgovori sa potencijalnim koalicionim partnerima nisu laki i istakla da nisu važne funkcije, već rezultati.

„Važno je da imao tim koji je hrabar, efiskan i spreman da žrtvuje svoju energiju i vreme, jer nema mesta za bilo šta drugo osim predanog rada“, istakla je Brnabić.

Odgovarajući na pitanje da li će Ivica Dačih biti viceprmejer, ona je rekla da se pretpostavlja da je to prirodno i potvrdila da će Miloš Vučević i Siniša Mali biti potpredsednici, kao i da će sva troijica imati i ministrska mesta.

Brnabić je rekla da se još razmišlja o tome koliko resora će imati nova vlada.

BONUS VIDEO Vučić predložio Anu Brnabić za predsednicu Vlade

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar