Aleksandar Vucic
Foto:TANJUG/ INSTAGRAM/ BUDUCNOSTSRBIJEAV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle prikaza sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije na aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" da postoje inicijative za kratko pomenja datuma razgovora Beograda i Prištine u Vašingtonu.

„Da će tamo biti lako, neće. Ono što neki maštaju da će tamo biti potpisana nezavisnost Kosova, to se neće dogoditi“, rekao je Vučić.

Upitan da li u Vašingtonu možemo očekivati političke teme, on je naveo da ne može da kaže šta će domaćini ispostaviti kao teme, osim onog što je obavešten o ekonomskim temama.

„Svakog jutro dobijam prevedenu štampu na albanskom jeziku. Pratim i šta oni pišu. Hoti je potvrdio da će se razgovarati o unapređenju ekonomskih odnosa. Za politički dijalog je nadležna Evropska unija, a iznenađanje ne isključujem“, izjavio je Vučić.

Komentarišući navode SPS da je spomenik Stefanu Nemanji šund i kič, on je rekao da je za njega interesantno da oni koji su Velokog brata, u spomeniku vide kič i šund.

Aleksandar Vucic
Foto:TANJUG/ INSTAGRAM/ BUDUCNOSTSRBIJEAV

„Taj spomenik radi jedan od najvećih živih ruskih umetnika. Dižemo spomenik rodonačleniku srpske države. Nikada neću pristati da Srbija diže spomenik Velikom bratu. To su bili prvi rijatiji u Srbiji koji su uništavali svest. Siguran sam da će i gospodin Kusturica odgovoriti na to što neki traže i da će njegov odgovor biti ubedljiv“, naveo je Vučić.

On je najavio da će se uskoro pojaviti prvi film o Jasenovcu.

„Podižemo i Hram Svetog Save u koji su oni desetostruko manje novca uložili nego mi za tri godine“, izjavio je Vučić.

On je čestitao ministru odbrane i načelnuku Generalštaba, ali i svim ostalima u Vojsci Srbije koji su danas prikazali sposobnosti VS.

Aleksandar Vucic
Foto:TANJUG/ INSTAGRAM/ BUDUCNOSTSRBIJEAV

„Više nego ikad videli smo koliko je naša vojska napredovala. Novih 50 padobrana stiže u ponedeljak. Mogli ste vidoite i naše migove, mogli ste da vidite i naše orlove, dobre napadače, koji su zaista nečujni prilikom dolaska, a bučni prilikom odlaska. Posebno sam srećan zbog robot vozila koje izvlači ranjenika. Ja do sada nisam video ovoliku brzinu vojnika, bez greške. Izuzetna preciznost momaka i ponosan sam na sve što sam video danas“, naveo je Vučić.

On je rekao da Srbija ne pravi vojsku da bismo bilo kome pretili, već da budemo u stanju da odbranimo zemlju od bilo kojeg agresora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare