Dalekovod struja
Dalekovodi struja Foto:EPA-EFE/KIM LUDBROOK

Opet ću da odem u Korenitu, Gornje i Donje Nedeljice, da razgovaram sa ljudima da vide da li smo ispunili šta su tražili, izjavio je večera predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uz napomenu da je tačno da "Rio Tinto" zastaje sa projektom "Jadar" zato što je država donela takve odluke. "Građani ne treba da brinu, neće biti bez struje i gasa", rekao je on. Dodaje i da će građane pozvati da izađu na referendum o ustavnim promenama i glasaju "da".

Ulažemo devet puta više nego 2012. godine u zaštitu životne sredine. Srbiji je potrebno da se bavi zelenom agendom i ekologijom, ali da isterujute investitore kad vam padne na pamet i kad vam se neka fabrika ne dopada, to možete sa drugim predsednikom i vladom, ali na izborima, rekao je Vučić za TV Prva.

Istakao je da će ići da kaže gađanima da se trafo stanice grade zbog njih, da bi imali struju, a ne zbog projekta „Jadar“.

Grčić neće biti direktor EPS-a, građani neće biti bez struje i gasa

Vučić  je ponovio da Milorad Grčić više neće biti direktor Elektroprivrede Srbije.

Prema njegovim rečima, Srbija sada nema nikakvih problema ni sa strujom, ni sa snabdevanjem gasom.

„Sve uključeno, svi sistemi rade“, kazao je Vučić, i istakao da Srbija danas pokriva 90 odsto potreba za električnom energijom, a ostalo se kupuje i budžet za sada podnosi te troškove.

On je najavio da će se sutra ponovo čuti telefonom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, kako bi od Nove godine tražio nove količine gasa.

„Tražiću isporuku većih količina gasa od 1. januara, između ostalog“, rekao je Vučić.

Građani ne treba da brinu, neće biti bez struje i gasa, rekao je Vučić i istakao da je samo 1,6 odsto stanovnika imalo problema sa strujom i zbog toga će platiti samo pola računa.

O referendumu

Predsednik Srbije kazao je da će pozvati građane da izađu na referendum o ustavnim promenama i glasaju „da“, jer je cilj da političari više ne određuju ko će biti sudija.

„Želimo da promenimo da politika na kriminalan način, kao 2009. godine, odlučuje o pravosuđu“, rekao je Vučić i naglasio da će sudije biti apsolutno nezavisne u radu.

Na pitanje šta će biti ako „ne prođe“ referendum, kazao je da bi „to bilo vrlo loše“.

BONUS VIDEO: Ljubomir Mitrašević: Uzrok i posledice kolapsa TENT-a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare