Foto: TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / an

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Delegacije Evropske unije Semom Fabricijem, koji mu je je ukazao na potrebu za konkretnim unapređenjima kako bi se obezbedio pogodan ambijent u kom sloboda medija i uloga civilnog društva mogu da se realizuju nesmetano i bez pritiska, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

Vučić je posebno naglasio da se zalaže da predstavnici svih medija rade svoj posao u atmosferi potpune slobode izražavanja i da tome ostaje i lično posvećen, budući da je sloboda medija jedna od najvećih tekovina demokratije.

Sagovornici su razmotrili proces usklađivanja zakonodavstva Srbije sa zakonodavstvom EU i saglasili se da je potreban energičniji rad u oblasti vladavine prava, a razgovarali su i o reformi pravosuđa, uključujući ustavni proces, borbi protiv korupcije, slobodi medija i obnovi međustranačkog dijaloga.

Vučić je zahvalio na podršci koju EU pruža Srbiji u uslovima pandemije i rekao da se nada da će uskoro stići i prvi kontingenti vakcina iz programa Kovaks.

Fabrici je pružio uverenje da će EU nastaviti da pruža punu solidarnost Srbiji, a pozitivno se osvrnuo na doprinos Srbije Kovaks programu i čestitao na rezultatima koje zemlja ostvaruje u procesu vakcinacije, kao i na pravovremenim i odlučnim merama koje su preduzete u borbi protiv korona virusa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare