Foto:Shutterstock/guruXOX

Od 2011. godine prosečna plata u Srbiji povećana je za 78 odsto sa 331 na 588, a danas je u celoj Srbiji prosečno 610 evra što je povećanje od 83 odsto, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Plate će da rastu kod nas brže nego drugde, brže nego u Kanadi, Americi, Sloveniji i Nemačkoj, dodao je on.

Plata lekara specijaliste 2011. godine bila je 609 evra, a danas je 1020. U crvenim zonama lekarima je plata 1548 evra. Što se tiče sestara 2011. prosečna plata im je bila 282 evra, a danas uvećana za 85 posto iznosi 522 evra. U kovid crvenoj zoni medicisnka sestra ima platu 648 evra“, rekao je Vučić na TV Happy.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku imamo rekordnu zaposlenost u Srbiji – preko 2,3 miliona zaposlenih, ali nedostaju zanatlije.

„Pitanje je kako da vratimo zanatlije, zidare, molere. Vozače takođe, jer nam oni nedostaju“, dodao je on.

Vučić je naveo da će plate da rastu kod nas brže nego drugde, brže nego u Kanadi, Americi, Sloveniji i Nemačkoj.

„Verujem da u mandatu nove Vlade možemo da dođemo do prosečne plate od 1. 000 evra. Do kraja mandata sledeće vlade prosečna penzija mora da bude 500 evra“, rekao je Vučić.

On je istakao da nas u tome jedino može poremetiti velika svetska kriza.

„Danas smo dali nalog da se povećaju rezerve za šest prehrambenih namirnica – soli, ulja, brašna, graška, pasulja…, ali i dizela. Sve to radimo da ne ugrozimo visinu javnog duga“, napomenuo je predsednik Srbije.

On je dodao da se pregovara sa oko 92 investitora o eventiualnom ulaganju u Srbiju, a ukupna vrednost investicija iznosi 7,3 milijarde evra, što je preko 35.000 novih radnih mesta.

Vučić je rekao da će za 15 dana biti otvoren Klinički centar Srbije.

„Otvaramo Dedinje 2, najbolju kardiovaskilarnu bolnicu za dvadesetak dana“.

BONUS VIDEO: Da li su plate bedne ili nema ljudi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar