Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Svesrpski sabor, koji će sutra biti održan u Beogradu, "velika manifestacija" koja po njegovim rečima, treba da pokaže "jedinstvo u opredeljenju da ne krijemo pripadnost istom narodu".

Vučić je u Tehničko-putničkoj stanici Zemun, na predstavljanju novog kineskog brzog voza, najavio da će u sklopu Svesrpskog sabora, svaki član Vlade Srbije primiti ministra partnera iz Republike Srpske i da će formalno biti uspostavljenja saradnja muzeja, pozorišta, sportskih klubova iz Srbije i RS.

PROČITAJTE JOŠ...

„Sabor je velika manifestacija kojom želimo da pokažemo jedinstvo u opredeljenju da ne krijemo pripadnost istom narodu, u očuvanju našeg pisma, kulture, tradicije, u daljem ekonomskom i političkom povezivanju, poštovanju Dejtonskog sporazuma što se tiče Republike Srpske i vojne neutralnosti što se tiče i Srbije i RS“, rekao je predsednik.

Najavio je da će Srbija uplatiti 10 miliona evra za izgradnju puta Bijeljina – Sremska Rača.

„To je za nas važna komunikacija sa Semberijom i celom Republikom Srpskom. Konačno ćemo doneti i odluku dveju vlada o izgradnji memorijalnih centara u Beogradu i Donjoj Gradini, da sa priče pređemo na konkretna dela“, rekao je Vučić u Zemunu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare