Foto: N1

Novinar BIRN-a Radmilo Marković izjavio je da se ministar odbrane Nebojša Stefanović u nastupu na konferenciji za medije “još više vezao” za Aleksandra Vučića, dok novinarka Newsmax Adrije Jasmina Dobrilović smatra da je predsednik Srbije “odavno spremio ‘svilen gajtan’” za ministra.

PROČITAJTE JOŠ:

Marković je u Novom danu na N1 ocenio da je Stefanović poručio da je sve što je radio bila politika predsednika Srbije i ono što mu je Vučić govorio da uradi.

“Po meni je ovo nekakva poruka – ako idem ja ideš i ti”, rekao je Marković.

Dobrilović smatra da je Stefanović konferencijom u subotu poslao poruku: “Vodite računa šta bih mogao da kažem”.

“Mislim da je veoma teško da pretpostavimo kako će se ovo u finalu završiti. Naravno da apsolutno zavisi od Aleksandra Vučića, koji je odavno spremio ‘svilen gajtan’ za Stefanovića”, rekla je ona.

Novinarka Newsmax Adrije smatra da je za jaz između ministra i predsednika zaslužan uzbunjivač Aleksandar Obradović iz Krušika, zbog koga je Vučić “saznao u kakvim je sve kombinacijama njegov do tada verni saradnik”.

Nakon što su protiv Stefanovića više dana iznošene optužbe u javnosti, ministar je u subotu negirao da je vođa grupe zaverenika protiv Vučića, da radi protiv predsednika, krši zakon i radi za interese stranih država.

Tabloidni “veritas papiri” – spin

Komentarišući kampanju u režimskim medijima o takozvanim “veritas papirima”, svojevrsnom odgovoru na međunarodno istraživanje “Pandorini papiri”, Jasmina Dobrilović kaže da tabloidi “pokušavaju da tim spinovima zatrpaju priče koje iznose pravi istraživački novinari”.

Dodaje da javnost ni ne zna ko su ti “navodni istraživački novinari Informera”, koji je objavio navodno istraživanje o opozicionom lideru Draganu Đilasu.

“Ja bih baš volela da čujem neko ime, jer ne znam ni jednog novinara, a kamo li istraživačkog novinara, koji radi u tim papirima”, rekla je ona.

Marković kaže da se u radi o podacima iz Agencije za privredne registre koji su javni već godinama.

“To je potpuno javni podatak, ne znam ni zašto se bavimo Informerom i drugim tabloidima”, rekao je on.

Dodaje i da Informer i drugi tabloidi dobijaju “ogroman novac” na konkursima za finansiranje medijskih sadržaja i da im zbog toga ne smetaju tužbe koje gube zbog lažnih navoda koje iznose protiv ljudi.

BONUS VIDEO: Nebojša Stefannović odgovara na optužbe

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar