Aleksandar Vulin i Aleksandar Vučić Foto:B.P./ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su sankcije SAD šefu Bezbednosno-informativne agencije Aleksandru Vulinu i zvaničnicima Republike Srpske veoma ozbiljan problem i predstavljaju velike finansijske i ekonomske pritiske.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara tokom posete Republici Srpskoj rekao da su sankcije SAD pod kojima je i šef BIA ozbiljan problem.

„Podsetiću vas da su pre toga podignute sankcije protiv vođa Srba sa severa Kosova i Metohije kada je trebalo da se kriminalizuju i da se otvori put Kurtiju za sve antisrpske akcije na severu Kosova, zatim je to urađeno sa predsednikom RS Dodikom, pa Vulinom..“, rekao je Vučić, piše N1.

Kako je istakao, to ne prestaje preko noći.

„Tu su i veliki finansijski pritisci, ekonomski, a narod čeka da dobije sve što mu pripada, i baš ga briga za to kakvi su i koliko pritisci da budemo sasvim fer i otvoreni. Da li je lako, naravno da nije. A imamo li šta drugo, da se odreknemo Srbije, da se odreknu Srpske?“, naveo je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ

Podsećamo, Vulin se našao na listi onih koji su pod američkim sankcijama, a na teret mu SAD stavljaju umešanost u „organizovani kriminal, trgovinu narkoticima“ i da je zloupotrebom javne funkcije pomagao trgovcu oružjem Slobodanu Tešiću da se njegove „ilegalne pošiljke oružja slobodno kreću preko granica Srbije“, a Rusiji obezbeđivao „platformu za dalji, maligni uticaj u regionu“.

****

BONUS VIDEO: O smeni Vulina i Gašića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar