Aleksandar Vučić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, reagujući na vest da se aktuelni američki predsednik Džozef Bajden povukao iz predsedničke trke, rekao kako će kandidatkinja Demokratske partije biti Kamala Haris, kao i da će kampanju za nju navodno voditi bivša prva dama SAD-a Mišel Obama. On je ocenio da će zbog toga sama izborna utakmica u novembru biti "jedna od najneizvesnijih".

„Nema Kamala Haris u ovom trenutku velikih izgleda protiv (kandidata Republikanske partije Donalda) Trampa, ali na kraju i dalje može biti pobednik, iako i još uvek verujem da je Tramp favorit“, rekao je Vučić u emisiji „Hit tvit“ na TV Pink komentarišući vest da se Džozef Bajden povlači iz izborne trke.

On je rekao i kako će predstojeći predsednički izbori u SAD-u biti „jedni od najneizvesnijih“ i to zbog, kako je naveo, uključivanja Mišel Obame u kampanju, bivše prve dame SAD-a i žene bivšeg američkog predsednika Baraka Obame.

„Otkriću vam tajnu – nema Kamala Haris velikih izgleda protiv Trampa. To će biti jedna od najneizvesnijih utkamica. Mislim da je doneta vrlo mudra odluka u štabu Demokrata da, ako se u nešto pomalo razumem, a to su svakako izbori, da se uključi u kampanju Mišel Obama. Što će reći, kandidat će biti Kamala Harris, ali će da je ‘nosi’ Mišel Obama i da se transfer popularnosti sa Mišel Obame prebaci na Kamalu Haris“, izjavio je predsednik Srbije.

Kamala Haris
Kamala Haris Foto:EPA-EFE/Chris Kleponis

Vučić je rekao kako Kamala Haris „nema tu vrstu harizme, a ni emocija kojom bi mogla da pridobije u ovom trenutku većinu u odnosu na Trampa, ali da to ima Mišel Obama“.

„Mišel Obama, to je deo dila koji je napravljen i obaveštavam vas, pošto to znam, ne zato što sam vidovit ili ne znam šta, i videćete njenu veliku ulogu u ovoj kampanji i to će ove izbore napraviti izuzetno interesantnim“, rekao je on.

Mišel i Barak Obama Michelle Obama Barack Obama
Mišel i Barak Obama Foto: EPA/KEVIN DIETSCH

Podsetimo, aktuelni američki predsednik Džozef Bajden je saopštio ranije večeras da se povlači iz predsedničke trke.

Bajden je poručio da veruje da je u najboljem interesu njegove stranke i države da se povuče i da se fokusira samo na ispunjavanje svoje dužnosti kao predsednika do kraja mandata.

Džo Bajden je ubrzo nakon što je saopštio da se povlači pružio podršku Kamali Haris da bude kandidatkinja Demokratske partije na predstojećim izborima protiv Donalda Trampa, Kamalu Haris je podržao i bivši američki predsednik Bil Klinton i njegova žena Hilari.

***

BONUS VIDEO – Tramp u akciji, Bajden u izolaciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar