Aleksandar Vucic
Aleksandar Vučić Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Aleksandar Vučić u poseti je Turskoj, gde je, neposredno pre sastanka sa predsednikom Erdoganom, odgovarajući na pitanja novinarke TV Pink, govorio i o tekstu portala Nova.rs o spoljašnjim uticajima na formiranje Vlade Srbije.

„Šta kažu ti analitičari? Koga traže Amerikanci? Znaju li? Ne znaju? Koga traže Nemci, koga Francuzi, Italijani?“, pitao je, retorički, Vučić odgovarajući na tezu teksta Nova.rs prema kojoj se stiče utisak da konačna odluka o novoj Vladi upravo i zavisi od pritisaka sa strane, što je, prema mišljenju sagovornika, oduvek bio slučaj.

„Naravno da jedan deo stranih sila ima svoje želje, a još više kažu koga ne bi više voleli da vide. Na to se nasmejete i kažem koga bi mi voleli da vidimo u njihovoj vladi? Sa Istoka nisam dobio nijednu želju, ničiju, iako pretpostavljam koga bi voleli da vide. Za razliku od onda kada su Vladu sastavljali Mišković i američki ambasador, danas ni tajkuni ni strani ambasadori neće sastavljati Vladu. Je li to jednostavno, nije“, rekao je predsednik.

Prema njegovim rečima, „mnogi ljudi u SNS naučili su da se voze sa tinuninu“

„Sekretarice, šoferi… Mislim da je SNS najbolja partija, ali teško je to na šta se neko navikao da mu se sruši i da uvedete nove ljude, ali potrudiću se da tu bude novih ljudi. Vlada će biti po meri naroda“, rekao je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare