Aleksandar Vučić i Saša Janković Foto: Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je večeras izjavu Saše Jankovića koji je u podcastu Nova.rs rekao da mu je iz neke strane ambasade nuđeno da se približi Vučiću da bi ga smenio.

„Siguran sam da je govorio iskreno. Mi dobro pratimo šta rade strane službe u Srbiji, i nema tu filozofije, mi znamo da nisu zadovoljni bržem napretku Srbije“, rekao je Vučić .

Prema njegovom mišljenju, to što je Saša Janković izjavio je „istorijski značajno za našu zemlju“.

To će ući u naše udžbenike za 20, 30 godina, ne odmah, naveo je Vučić.

„Ne zaboravite da je to čovek koji je dobio mnogo glasova, 16,5, 17 odsto glasova, bio je drugoplasiran na predsedničkim izborima i govori o onome šta se stvarno zbivalo“, istakao je Vučić, dodajući da „to nije pitanje samo da li će meni da otkaze srce ili neće, sigurno hoće pitanje je samo kad, ali ne mislim da je to nešto problematično“.

„Tu prenebegavate sve ono drugo,  savete kako da uđeš, Vučić će da te prihvati, a onda kako iznutra da ga sklonite, smenite, jer ćemo te mi obavestiti ko su ljudi sa kojim ćeš da radiš“, rekao je on.

Saša Janković je rekao da je to odbio, pokazao je tu dozu ljudske časti, zašto to nije rekao tada, to je druga stvar, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: Šta je Saša Janković stvarno rekao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare