Foto: Zoran Lončarević

Intervju nekadašnjeg predsedničkog kandidata Saše Jankovića za podkast "Snaga uma" na Nova.rs izazvao je buru u javnosti, a njegove navode sagovornici režimskih medija protumačili su čak i kao potvrdu da se spremalo ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Janković u izjavi za naš portal danas kaže da preporučuje ljudima da gledaju intervju, a da je sve drugo van njegove kontrole.

Jasno je šta sam rekao, ko hoće da čuje ima lepo ton i slika, a sve drugo je van moje kontrole. Ono što sam rekao, jasno je šta sam rekao. Mogu samo da preporučim ljudima da pogledaju intervju“, navodi Janković za Nova.rs.

Nekadašnji lider PSG rekao je u intervjuu kako su mu politički stratezi, ambasadori, kvaziprijatelji… govorili da treba da bude super sa Vučićem, da mu se podvuče pod kožu i da u jednom momentu sve preokrene.

„Apsolutno mi je bilo ispod časti da uzimam to u razmatranje. Treba da sedim sa nekim i da pletem zaveru kako da postanem kalif umesto kalifa? To je ružno. Dešavalo mi se i da čujem: Ako nećeš sa Vučićem, sa kim bi mogao u SNS-u. U slučaju da Vučiću otkaže srce… Šta na to čovek može da odgovori? Hajde da se pravimo da to nisam čuo, jer ako prihvatim da sam čuo to što ste rekli nikad više ne možemo da pričamo“, rekao je Janković u podkastu.

Nakon toga, tablodi bliski vlasti krenuli su na svoj dobro poznat način da tumače njegove reči. Uz pomoć svojih sagovornika oni su tako objavljivali da su stranci „planirali da Vučić umre od srca“, da je neko „možda planirao smrt predsednika države“, a da Janković kaže „praviću se da nisam čuo“, da su „hteli da otruju Vučića tokom ručka“…

BONUS VIDEO Šta je Saša Janković stvarno rekao

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare