Vučić o glasanju u UN: Kad su u pitanju sankcije, nećemo se pridruživati

Politika 01. mar 202211:52
Podeli:
Akeksandar Vučić Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se Srbija, kada je reč o glasanju na sednici UN koja je u toku povodom krize u Ukrajini, "pridružuje" kada je tema rušenje i kršenje teritorijalnog integriteta, dok se "neće pridruživati" kada su u pitanju sankcije.

„Juče smo imali devet glasanja, u osam se nismo pridružili u jednom jesmo. Danas imamo jedno gde ćemo da se pridružimo, tako svaki dan, samo me obaveste na kraju o tim brojevima. Za sve ono što se tiče rušenja i kršenja teritorijalnog integriteta Srbija se pridružuje, za ono gde su u pitanju sankcije, Srbija se neće pridruživati, bar dok možemo da izdržimo i ovo još malo, još koji dan dok sam de fakto predsednik republike. E sad, posle toga kad izaberete nekog drugog to je drugačija priča“, rekao je Vučić.

Na pitanje o pritiscima sa kojima se suočava naša zemlja odgovorio je da su oni ogromni.

„Do kasno noćas sam imao razgovore sa predstavnicima više zemalja, a i danas je tako ceo dan. Tek toliko o velikom poštovanju nezavisnosti i prava drugih zemalja da odlučuju“, ocenio je Vučić.

"Verujem da ćemo uspeti da odolimo brojnim pritiscima, da sačuvamo nacionalni ponos i dostojanstvo i izbegnemo bes velikih, jer ti veliki taj bes obično iskaljuju na malima. Gledaćemo da sačuvamo i odbranimo zemlju a da nam obraz ostane neukaljan", zaključio je Vučić.

Bonus video: Vučićeva bezuspešna hapšenja

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar