Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na konferenciji za medije da neće učestvovati u dijalogu vlasti i opozicije, jer su, kako kaže, njegovi politički protivnici istakli da ne žele da da razgovaraju sa "izdajnikom i Hitlerom"

Upitan da prokomentariše najavljeni dijalog vlasti i opozicije pod posredstvnom predstavnika Evropskog parlamenta(EP), Vučić je kazao da smatra da je dijalog lekovit, ali da on neće učestvovati u njemu.

„Što se tiče želje da se razgovara u nekoj posebnoj formi, tih formi će svakako biti mnogo. Parlament je idealno mesto za to, ali nemam problem da razgovaraju gde god hoće“, naveo je Vučić, a zatim dodao zbog čega neće učestvovati u razgovorima sa opozicijom:

Pročitajte još...

“Za njih je nemoguće da razgovaraju sa nekim kojeg svakog dana karakterišu najgorim imenima. Nazivaju me  najgorim izdajnikom i Hitlerom. Nećete valjda sa Hitlerom da razgovarate? Nema smisla baš sa Hitlerom da razgovarate. Tako da sam ja oslobođen te dužnosti, iako sam žarko želeo da razgovaram sa njima. Smatram da bi to bilo izuzetno korisno, ali ja ću se povući iz toga. Važno je da oni razgovaraju sa nekim drugim koji nisu izdajnici, Hitler, stoka, đubre i sve ostalo što sam ja. Verujem da će to biti uspešno i nemam ništa protiv toga”, poručio je Vučić.

Podsetimo, nedavno je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da će međustranački dijalog biti nastavljen sledeće godine kad se budu stekli uslovi za to.

“Dogovoreno je da se druga faza dijaloga obavi posle izbora sa ciljem da on posluži kao priprema za održavanje sledećih izbora”, rekao je Dačić i ponovio da će izbori biti najkasnije do aprila 2022. godine.

Dijalog vlasti i opozicije trebao bi da se vodi pod posredstvom Evropskog parlamenta, što je potvrđeno na nedavnom sastanku Dačića i predsedavajućeg Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je, u vreme dok je bio opozicionar, zaista gostovao na raznim medijima jer je predstavljao stranku koja je imala izmedju 35 i 40 odsto podrške glasača, dok aktuelna opozicija zajedno nema više od četiri ili pet odsto. Na godišnjoj konferenciji za novinare, Vučić je rekao da opozicija ne može da očekuje da ima isti tretman u medijima, jer imaju neuporedivo manju podršku gradjana.

„Ali to valjda tako izgleda kada imate mnogo para i medija u svom vlasništvu, pa mislite da možete da radite šta hoćete… Njihova glavna ideja je da potope bolnicu u Batajnicu, kao što su pričali i da Beograd na vodi tone i kako neće moći zemlja da izdrži toliki teret“, rekao je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare