Ivica Dačić Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Poslanici novog saziva Parlamenta su za 70 dana održali 11 sednica. Sutra raspravljaju o Predlogu zaključka povodom predstavljanja Izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije u evrointegracijama, kaže za RTS predsednik Parlamenta Ivica Dačić.

„Želeleli smo da u tom izveštaju o napretku koja je veoma važna stvar da se ocenjuje jedna zemlja od strane EK , da to postane neka tradicija i uobičajena praksa. Znači nije ovde tema izveštaj o napretku, nego zaključci koje je predložio odbor za Evropske integracije povodom tog izveštaja“, rekao je predsednik Narodne skupštine za RTS.

Nije još jasno ko će biti uključen u međustranački dijalog

Ivica Dačić navodi da nije još jasno ko će biti uključen u međustranački dijalog pošto pojedine stranke više nisu u Parlamentu, a neke nisu učestvovale na izborima.

Povezane vesti:

„Zamolio sam Mekalistera da razmisli šta se podrazumeva pod tim, koji je format ko u svemu tome učestvuje, jer ako učestvuju stranke van parlamenta koje su to sve stranke, ne možemo sad da imamo ograničenja prema nekim drugima koji se ne sviđaju evropskom parlamentu“, istakao je Dačić.

Kako dodaje, u prethodnom periodu bilo je predviđeno da učestvuju parlamentarne stranke, i plus neko ko se još pozove.

„Neko je rekao i napisao čak u papirima EU, da su to proevropske stranke, čekajte vi sada ne možete da delite stranke koje su proevrpske , i ko to na kraju krajeva određuje, znači ima tu detalja o kojima tek treba da se razgovara, i ono što je jedino nesporno da postoji obostrana volja i naša i predstavnika Evropskog parlamenta da se nastavi. Vidim da neke opzozicione stranke odbijaju razgovore, ukoliko u tome učestvuju predstavnici Evropskog parlamenta tako da ima veoma različitih stavova“, zaključio je Dačić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar