Goran Vesić, Aleksandar Vučić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, komentarišući nalaze agencije za istraživanje javnog mnjenja "Stata", po kome Srpska napredna stranka (SNS) neće ostvariti apsolutnu pobedu na parlamentarnim ni na beogradskim izborima, da su to "izmišljena istraživanja" i da veruje samo onome što se dogodi na dan izbora.

„Izmisle istraživanja i kažu da moramo da verujemo. Mi kažemo ‘okej, verujemo vam, čestitamo’. Ali najviše verujem onome što se dogodi na dan izbora“, rekao je Vučić novinarima prilikom otvaranja deonice autoputa Ruma-Šabac.

Aleksandar Antić, Aleksandar Vučić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Kazao je da ne veruje u „magijsku moć“ istraživanja, već u „suštinsku moć rada i truda“.

„Ne marketinga, ne istraživanja, već onoga što ste napravili… Dosta je jedna sitnica – samo da se prebroje glasovi. Ti ljudi veruju u magijsku moć svojih laži“, rekao je Vučić.

Dodao je da će, koliko god bude mogao, pomoći Srpskoj naprednoj stranci čiji je predsednik bio do kraja maja ove godine.

Pročitajte još

„Mislim da je važno za budućnost Srbije da se pobedi laž, da se pobedi kriminal, da se pobedi bezobzirnost i nerad. Ako budemo uspeli – odlično… Kad vam kažu da mi imamo 36,6 odsto, to je previše“, naveo je Vučić.

Naveo je da je u kampanju protiv njega uloženo „između tri i tri i po milijarde evra“, ali dodao da „ne mogu da pobede rezulate – puteve, autopute, železničku stanicu Prokop“.

Stata: SNS na 36,6 odsto, slede je SSP i Narodni pokret Srbije

Srpsku naprednu stranku, ukoliko bi izbori bili 17. decembra, podržalo bi 36,6 odsto građana, a Stranku slobode i pravde 8,6 odsto, rezultat je predstavljenog istraživanja agencije za istraživanje javnog mnjenja „Stata“.

Po istraživanju sprovedenom od 7. do 10. oktobra sledi Narodni pokret Srbije Miroslava Aleksića sa 7,7 odsto podrške ispitanika, rečeno je na konferenciji za novinare.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs; TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC; Fi;ip Krainčanić/Nova.rs

Kazala je da je Socijalistička partija Srbije „tu negde na oko sedam odsto podrške“, a da pokret Srbija Centra Zdravka Ponoša po istraživanju podržava oko 4,5 odsto ispitanika.

Pokret Dveri podržava 3,9 odsto, Zeleno-levi front 3,8 odsto, a Ekološki ustanak Aleksandra Jovanovića Ćute 3,5 odsto ispitanika.

Dodala je da su stranka Zavetnici i Nova Demokratska stranka Srbije „malo iznad“ tri odsto podrške građana.

„Sve ostale stranke imaju manje od tri odsto podrške, a zajedno oko 11 odsto podrške građane Srbije“, rekla je Vukmirović.

BONUS VIDEO Da li je jedno istraživanje javnog mnjenja dovoljno da ugasi priče o ukrupnjavanju opozicije?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar