Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/Tv Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije video poster dobrodošlice na hotelu Ambasador navodeći da ne zna ko je vlasnik tog hotela i da u njemu nije odseo, te dodao da mu nije jasna "histerija" pojedinih medija podignuta zbog toga.

Vučić je to kazao nakon sastanka sa predsednicima opština Nišavskog okruga, a odgovarajući na pitanje novinara televizije N1 da li je video poster na hotelu Ambasador koji je postavljen kako bi mu poželeli dobrodošlicu i da li je odseo u tom hotelu.

„Nisam video taj poster, nisam ni prošao pored hotela Ambasador. Zahvalan sam bilo kome ko je nešto pristojno napisao o meni, niti sam to tražio, niti ću ikada to tražiti“, kazao je Vučić.

Primećuje da ne zna čemu služi histerija koju je ta televizija organizovala zbog toga.

„Da li je neko opsovao, da li je neko nešto ružno rekao? Ovom gradu sam sa svojim timom doveo sedam fabrika, a da nijednu nisam zatvorio, a oni koji me danas napadaju i kritikuju uspeli su da 10 fabrika unište“, ukazao je predsednik.

Vučić ističe da nema potrebu ni za posterima, ni za plakatima i da ne zna ni ko je vlasnik hotela Ambasador u dodaje da ne smatra da je taj čovek počinio neko zlodelo.

Kako kaže, neki imaju pravo da kažu ko im se dopada, ko ne, a neko nema pravo da pokaže poštovanje prema šefu države.

„Nije mi jasna histerija, osim možda što je neko rešio da nekome uništi biznis. Posetiću Ambasador sa velikim zadovoljstvom, pretpostavljam ne ovog puta, ali sledeći sigurno. Želim im sav uspeh kao i svim drugim hotelima i mestima u Nišu. Za nas je važno da imamo što više investitora, da privlačimo što više ljudi da troše novac u Nišu“, kazao je predsednik.

Ukazujući na to koliko Niš zaostaje za Novi Sadom i Beogradom, Vučić je kazao da je Novi Sad dobio kao podršku 100 miliona, a Niš 450 miliona i to ne zato što „manje volimo Novi Sad, već zato što Novi Sad ima budžet od 300 miliona, a Niš 100 miliona“.

„Danas,je veći nivo poreza koji se naplatizaslužan za to što su veći prihodi u budžetu Grada Niša. Naš cilj je da privučemo ljude da troše novac u Nišu i u hotelu Ambasador i drugim mestima. Ne vidim problem u svemu tome. Ne razumeju me politički protivnici, jer oni polaze od sebe, ali meni nisu potrebne slike ni od metar, ni od pet metara, ni od 20 metara. Meni su potrebne slike bolnica, kliničkog centra“, naglasio je on.

Podseća da je u poslednjih nekoliko godina u gradu na Nišavi izgrađen Klinički centar, ali i na to koliko je autoputeva izgrađeno i koliko se gradi.

Apostrofirao je puteve kroz Grdeličku klisuru i pored Sićevačke klisure i kaže da je to sve zajedno sa građanima izgrađeno, ali u vreme kada je država bila finansijski konsolidovana, fiskalno stabilna, kada je mogla taj novac da uloži.

„To je ono što je meni potrebno, potrebne su mi slike bolnica, pruga, škola, slike uspešne Srbije, ne moja slika. Nije važna slika, važno je šta ko radi, a ako je neko hteo da pokaže poštovanje zbog svega što je urađeno u Nišu, zbog svih fabrika za koje sam pomogao da dođu, zbog svih bolnica, autoputeva, Kliničkog centra, hvala na tome, ali ništa više, niti sam bio, niti sam video poster“, zaključio je predsednik.

Bonus video: Poruka Anite Mančić Aleksandru Vučiću

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar