Makisko polje izgradnja
Aleksandar Vučić, Makiško polje izgradnja Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom najave nastavka protesta, da je vlast ispunila sve ekološke zahteve koje je dobila a da su svi budući zahtevi isključivo politički, i da to svi znaju.

„Mi smo zahteve ispunili. Slušao sam narod, i narod u Gornjim Nedeljicama koji su direktno ugroženi. A šta kažu političari, za to nisam zainteresovan“, rekao je Vučić nakon polaganja kamena temeljca za novu fabriku u Novom Sadu.

Vučić je dodao da je prihvatio i one zahteve koje je smatrao političkim hirovima, poput pitanja takse i perioda za ponavljanje referenduma.

„Sad i to nije dovoljno? To samo pokazuje kakav politički nos sam imao i to je ono što sam jasno rekao u sredu, kad sam se obratio javnosti“, rekao je on.

PROČITAJTE JOŠ:

Odgovarajući na pitanje o sukobu dve struje Srpske napredne stranke u Vojvodini, Vučić je rekao da svi imaju obavezu da rade u interesu građana i da je bolje i za njih i za građane da to što pre razumeju.

„A ako ne razumeju, tražićemo nova rešenja, nema tu velike filozofije“, rekao je Vučić i dodao da ga lično ne zanimaju međusobni odnosi gradskih i pokrajinskih struktura.

Vučić je dodao da ne zna ništa o takozvanoj neformalnoj kovid zoni u Kliničkom centru Vojvodine i rekao da su se njegovi roditelji od korone lečili u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare