Aleksandar Vučić Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je i hrvatskim medijima koji su ga uporedili s Hitlerom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas nemačkom izaslaniku za Zapadni Balkan Manuelu Saracinu da „neće biti nezavisnog Kosova“ onako kako to Berlin planira.

Prethodno je nemački diplomata izjavio kako u vezi sa formiranjem Zajednice srpskih opština (ZSO) na Kosovu, neće biti dopuštemo stvaranje „nove Republike Srpske“.

„Nisam znao da o tome odlučuju Nemci, dobro je da je to gospodin Saracin javno rekao. Ja mogu njemu da poručim, a izuzetno ga cenim, neće biti ni nezavisnog Kosova kako ga planirate“, rekao je Vučić u Sofiji odgovarajući na pitanja novinara posle otvaranja gasnog interkonektora Bugarska – Grčka.

Pročitajte još:

Upitan za naslovnu stranu hrvatskog nedeljnika Ekspres koji ga je uporedio s Adolfom Hitlerom, Vučić je rekao da je to sloboda medija i da „svako može da objavi šta hoće“.

„Ipak, jedna stvar mi je zaparala uši. Zamislite da oni koji su Hitlera dočekivali s cvećem govore to onima koji su se protiv njega borili od prvog dana. To više govori o onima koji su to napravili“, kazao je predsednik Srbije.

BONUS VIDEO Vučić ne želi da odgovori odakle stižu pritisci na Srbiju: „Kada mislite da sam ja mnogo glup, onda razmislite jesam li…“