Foto:shutterstock by oksana.perkins; Vesna Lalic/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na Instagramu, nakon odluke hrvatske vlade da mu zabrani privatnu posetu Jasenovcu.

Naime, srpski predsednik je planirao da ode u privatnu posetu Jasenovcu i Pakracu, ali mu vlasti u Hrvatskoj to nisu doozvolile.

Prema pisanju hrvatskih medija, Vučić je kontaktirao predsednika SDSS-a Milorada Pupovca i rekao mu kako planira privatnu posetu Jasenovcu, odnosno spomen-području na kojem se u vreme NDH nalazio ustaški koncenstracioni logor u kojem su stradali brojni Srbi u Drugom svetskom ratu“, piše Jutarnji list i dodaje:

„Pozvao je Pupovca da mu se pridruži i rekao da, ako smatra da je potrebno, o njegovoj posetu obavesti hrvatsku vladu, što je Pupovac i učinio“.

Izvori Jutarnjeg lista iz hrvatske vlade navode da je Vučić, bez službene najave hrvatskim vlastima i bez koordinacije s ambasadom, hteo da pređe granicu iz Bosne i Hercegovine, odnosno njenog entiteta Republike Srpske, ioko 11 sati u dođe u Jasenovac, a potom oko 14 sati i u Pakrac.

Iz vlade su za Jutarnji nezvanično naveli da Vučić nije poštovao nijedan protokol, da je sve hteo da uradi mimo procedura i pravila o diplomatskim odnosima, i da je „sa svojim TV ekipama“ hteo da pređe hrvatsku granicu i tu „radi šta želi“.

Tim povodom, Vučić se oglasio na svojoj Instagram stranici „budućnostsrbijeav“

„Samo vi radite svoj posao! Živeće srpski narod i nikada neće zaboraviti!“, napisao je Vučić na Instagramu.

BONUS VIDEO: Beg iz Jasenovca posle savezničkih bombi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare