Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je po dolasku na Samit lidera Zapadnog Balkana u Kotor, da nema nikavu poruku za Crnu Goru kada je reč o usvajanju rezolucije u Srebrenici, prenosi RTCG.

„Oni donose odluku kako će da se postave o tim pitanjima. Mi znamo kakva je naša poruka. Pitanje je kakav je smisao rezolucije. Kažete nije nametanje kolektivne krivice.

A nego šta je? Pošto je individualna krivica već određena. Svako neka radi u skladu sa tim, a mi ćemo se ponašati u skladu sa odlukom“, istakao je Vučić, a prenosi N1.

Vučić je o Samitu objavio post na Instagramu:

„Nadam se da teškim i ozbiljnim reformama koje sprovodimo možemo da se približimo jedinstvenom evropskom tržištu, što je od velikog značaja za sve nas na Zapadnom Balkanu. Verujem da i pre članstva u EU možemo da ostvarimo važne rezultate i dobru korist za sve naše građane“.

Samit u Kotoru otvorio je jutros premijer Crne Gore Milojko Spajić, koji je poželio dobrodošlicu liderima Zapadnog Balkana.

Skup se organizuje pod sloganom „Jedan region, zajednička vizija” (One region, common vision).

Na događaj su, osim lidera i ministara iz zemalja regiona, pozvane i partnerske organizacije, kao što su Savjet za regionalnu saradnju, Evropska banka za obnovu i razvoj, Evropska investiciona banka, Svetska banka, Transportna zajednica, Atlantski savez, Energetska zajednica, Fondacija za otvoreno društvo, ReSPA, GIZ, visoki predstavnici Evropske komisije i drugi.

Sastanku lidera regiona će prisustvovati evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji i pomoćnik američkog državnog sekretara zadužen za Evropu i Evroaziju Džejms O’Brajen.

Podsetimo, juče je održan sastanak ministara evropskih poslova i finansija zemalja Zapadnog Balkana, predstavnika Evropske komisije i partnerskih organizacija.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare