Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom obilaska Brusa i nastavka kampanje obećanja i trošenja novca, ponovo je izašao iz svojih ovlašćenja, ali i znanja. Meta, po ko zna koji put, bio je direktor JP Putevi Srbije Zoran Drobnjak.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom govora u Brusu, tik uz predsednika Srbije, sve vreme je stajala predsednica opštine Brus Valentina Milosavljević, koja je zamenila svog prethodnika Milutina Jeličića Jutku, koji je osuđen za nedozvoljene polne radnje. I ona je bila glavni sufler predsednika.

“ Da vidim… E, Drobnjak je izabrao put koji znači Beograđanima i Novosađanima, a ne vama. Rešio je da radi Brzeće, Rendara, Ringola a bolje je da radiš ti Drobnjak Batote, Nikoljača…“ rekao je Vučić, a zatim na kratko zastao.

Tad se uključuje predsednica opštine Valentina Milosavljević suflirajuću „Žilinci, Vlika Grabovnica…“

„Sad ću da vidim, sve piše ovde“, kaže Vučić, a predsednica opštine dobacuje da ih je izbrisao.

PROČITAJTE JOŠ:

Tad se Vučić ponovo obrtio građanima.

“ Drobnjak je izbrisao Žilince i Veliku Grabovnicu, ali sad ću ja da mu stavim to na spisak tako da će i to da bude urađeno… Za trotoare sam već rekao“.

Ovo nije prvi put da Vučić uči svoje saradnike šta treba da rade i izlazi iz okvira svojih ovlašćenja, a pre svega znanja i stručnosti.

Ministru Tomislavu Momiroviću se jednom prilikom obratio ovako:

„Da naučiš nešto. Najgore je kad ti se neko obrati, a tebi nije prijatno, i ti mu kažeš: „ovo je svečani trenutak“, šta me briga što je svečani trenutak, reši problem, slušaj sad“.

Direktor Puteva Srbije, Zoran Drobnjak, spada u grupu ljudi koje Vučić najradije javno ponižava. Tako je, tokom posete radovima na rekonstrukciji puta Novi Pazar – Tutin, Vučič sa njim ušao u polemiku oko dužine puta, tvrdeći da Drobnjak ne zna kilometražu.

Pored neznanja, šef srpske države voli da komentariše i Drobnjakovu sklonost da popije koju čašicu više.

Pre par dana „ribao“ je direktora Kancelarije za javna ulaganja Marka Blagojevića, a onda i sugerisao lekarima kako treba da se ponašaju s pacijentom koji je pao u nesvest.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare