Emanuel Makron i Alleksandar Vučić Foto:EPA-EFE/YOAN VALAT

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavio je telefonski razgovor sa svojim kolegom, predsednikom Francuske, Emanuelom Makronom u kom su su pričali o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i srpskom stanovništvu u južnoj srpskoj pokrajini.

Na svom Instagram profilu Aleksandar Vučić podelio je da je obavio ozbiljan razgovor sa svojim francuskim kolegom.

Pročitajte još:

„Sada već neskriveno nasilje upereno protiv Srba na KiM, sve očiglednije udaljava svaku mogućnost civilizovanog razgovora i pristupa rešavanju otvorenih pitanja. Naglasio sam da Srbija ostaje privržena dijalogu i očuvanju mira, iako je srpska zajednica na Kosovu i Metohiji jedina etnička grupa u Evropi koja je izložena konstantnom nasilju“, napisao je Vučić i dodao:

„Zamolio sam predsednika Makrona da uloži dodatni napor kako bi se prištinska strana urazumila i što pre vratila u okvire konkretnih razgovora, kao i da prestane da obesmišljava sve napore usmerene na deeskalaciju situacije.
Zahvalio sam predsedniku Makronu na spremnosti da sasluša Beograd, kao i na odlučnosti da se dodatno angažuje kako bi se razrešila izuzetno složena i nadasve opasna situacija na KiM“, zaključio je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar