Albin Kurti i Aleksandar Vučić Foto:EPA-EFE/Kiyoshi Ota / POOL, EPA-EFE/ANDREJ CUKIC; shutterstock

Evropska unija uputila je poziv predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju da dođu u Brisel kako bi razgovarali o pronalaženju "evropskog rešenja" za izlaz iz najteže situacije na Kosovu od 2013. godine, saopštio je portparol Unije Peter Stano.

U ovom trenutku nije poznato da li su predsednik Vučić i premijer Kurti prihvatili poziv Brisela, javlja evropski dopisnik N1.

Kako prenosi Euronews, Stano je rekao da je situacija najozbiljnija od 2013. godine.

„Ono što je novo, obojicu smo pozvali u Brisel da bi se našlo evropsko rešenje, evropski izlaz iz trenutne situacije koja je jedna od najozbiljnijih od 2013. I to je cilj. Kao što sam rekao, pozvali smo ih u Brisel da bismo razgovarali o načinu da se pronađe izlaz. Nadamo se da će moći da dođu veoma brzo, da bismo mogli da rešimo to pitanje, pre 21. novembra, a ne posle, kao što je i rekao visoki predstavnik EU (Žozep Borelj)“, rekao je Stano.

Podsetimo, u ponedeljak 21. novembra trebalo bi da počne druga faza odluke Vlade Kosova o preregistraciji vozila, od kada bi se vlasnici vozila sa srpskim tablicama kažnjavali sa 150 evra.

Bonus video: Da li je predlog Kosovo u UN, a Srbija u EU prihvatljiv građanima.mp4

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar