Vučić i Hargitaj: Projekti sa EBRD pomogli Srbiji

Politika 30. apr. 202113:48
Podeli:
Aleksandar Vucic
Aleksandar Vučić Foto:EPA-EFE/Virginia Mayo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa regionalnom direktorkom Evropske banke za obnovu i razvoj za Zapadni Balkan Žužanom Hargitaj, rekao da su zajedničkih projekata Srbije i EBRD i u uslovima pandemije kovid-19 uticali na privredni rast zemlje.

„Odgovorna politika i stabilna ekonomska situacija jedni su od osnovnih pokretača novih investicija u Srbiji, što potvrdjuje i stalni rast podrške EBRD našoj zemlji“, rekao je Vučić koji je primio u oproštajnu posetu Hargitaj i zahvalio joj na izuzetnoj saradnji.

Tema razgovora bila je i podrška razvoju preduzetništva kroz posebne garancijske šeme koje će prevashodno imati za cilj podizanje konkurentnosti i pomoć mikro, malim i srednjim preduzećima, kao i mladim preduzetnicima, navodi se u saopštenju pres službe predsednika Srbije.

Dogovoren je nastavak zajedničkog rada na reformi i modernizaciji javnih preduzeća, što je od posebnog značaja za Srbiju imajući u vidu da je upravo taj proces jedan od osnova podizanja nivoa konkurentnosti i profitabilnosti.

Ocenjeno je da, uprkos teškim posledicama po ekonomiju, ova godina predstavlja izuzetnu priliku za privlačenje novih ulaganja u Srbiju, budući da su njene zdrave i stabilne javne finansije doprinele da bude otpornija na uticaj pandemije od drugih zemalja u regionu, ističe se u saopštenju.

Vučić je rekao da se nada nastavku dobre saradnje i da su investicije EBRD u privatni sektor, posebno u mala i srednja preduzeća, više nego dobrodošle.

Na sastanku je razgovarano i o planovima za saradnju EBRD sa lokalnim samoupravama, koje će doprineti njihovom razvoju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Komentari

Vaš komentar