Aleksandar Vučić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Somboru da je njegov cilj u spoljnoj politici da "kroz iglene uši provuče" Srbiju da ne bi imala posledice "u ova suluda vremena" kada ni sa kim racionalno ne može da se govori u svetu.

Vučić je na ceremoniji povodom Dana sećanja na stradale u NATO bombardovanju SR Jugoslavije 1999. godine, rekao da treba sačuvati Srbiju i „svako naše dete ma gde da živi“, i da „nećemo nikada da im damo zemlju na tacni, i opravdanje za sve zločine koje su počinili“.

„Pred nama je težak period. Naše je da se jedinstveno borimo za svoju zemlju. Da, hoćemo mir, nećemo nikakve sukobe, ni sa NATO-om, niti sa bilo kim. Ali ćemo sačuvati svoju zemlju, i kada kažemo šta su crvene linije, nemojte sa tim da se igrate, i nemojte dalje da pritiskate“, kazao je Vučić.

On je rekao i da bombardovanjem nije sprečavana humanitarna katastrofa i da je jedini razlog bio da se pokaže da su najjači i da mogu sve, a drugi da otmu Srbiji Kosovo i Metohiju

„I nemojte da izmišljaju neke druge razloge“, rekao je Vučić i dodao da to svaki dan govori predstavnicima zemalja koje su učestvovale u bombardovanju.

***

BONUS VIDEO – Šta sve ne znamo o NATO bombardovanju – otkriva novinar Davor Lukač

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare