Vučić: Belivuk nije član SNS, ali i da jeste uhapšen je

Politika 27. jul. 202113:44 > 13:47
Podeli:
Aleksandar Vucic
Aleksandar Vučić u Despotovcu Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da Veljko Belivuk nije član Srpske napredne stranke, ali i da jeste, kaže, to samo govori u pozitivnom svetlu o SNS, jer je Belivuk uhapšen.

„To nije tačno, ali i da jeste, ne razumem… Pa mi hapsimo ministre, poslanike, predsednike oština iz SNS. Nisam shvatio smisao toga, to bi valjda govorilo u dobrom svetlu o SNS, a ne u lošem“, rekao je Vučić na pitanje da li je Belivuk član SNS, kao što je on, navodno, rekao u iskazu pred tužilaštvo, dodajući da u SNS-u ima između 400.000 i 500.000 onih koji obnavljaju članarinu:

– Je l’ vi stvarno mislite da niko od njih neće da počini neko krivično delo i da stranka može da odgovara za svakog od tih ljudi?

Vučić je primetio i da DS, kako je rekao, nikada nije smela da kaže koliko je novca uzeo Dragan Ðilas.

„Tadić je svima to govorio, ali ne javno, sve dok nije pao sa vlasti. Ali, nisu procesuirali nikoga“, rekao je Vučić

On je dodao da u ovom trenutku, realno, SNS ima između 400.000 i 500.000 članova koji obnavljaju članarinu, pitajući da li stvarno neko misli da niko od njih neće da počini neko krivično delo i kako stranka može da odgovara za svakoga od tih ljudi.

Upravo je, kaže, suština vladavine prava u tome da su svi jednaki pred zakonom, te da i oni, kao i svi drugi, moraju da odgovaraju ukoliko počine neko krivično delo.

„Belivuk nije član stranke, ali ne razumem šta bi to promenilo osim u pozitivnom smislu, imajući u vidu reakciju države“, ponovio je Vučić.

On je dodao i da SNS nije elitistička stranka, nikome ne brani da bude njen član, te da on ne pripada krugu koji će reći nekome da je „pevač, pa je glup“, a on je „pametniji iako mu je zanimanje nikakvo“.

Takvi su, kaže, razni analitičari i političari, koji bi da „dole pamet“, a od škole „imaju veliki odmor“, ali se u tome, dodaje, vidi razlika.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar