Ana Brnabić, Aleksandar Vučić, obraćanje javnosti predsednika Srbije Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

"Vi znate šta sam ja", rečenica je kojom je premijerka Srbije, Ana Brnabić, referisana svoju seksualnu orijentanciju - tvrdi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispričao je danas kako je došlo do sastanka Ane Brnabić, poslanika iz Evropskog parlamenta i jednog od organizatora Evroprajda, Gorana Miletića.

PROČITAJTE JOŠ

Vučić je rekao da je sastanak održan popodne, a ne uveče – uprkos informacijama do kojih je došao portal Nova.rs, ali i zvaničnih potvrda učesnika sastanaka koji tvrde da se sastanak jeste održao uveče.

“Delegacija Zelenih su bili po nekim svadbama u Mačvi. Oni su došli na taj sastanak i izrazili svoje protivljenje neodržavanju Parade. Ana im je rekla ‘vi znate ko sam ja, znate šta sam ja, ja to ne krijem i to nije smetalo mom predsedniku da me postavi na to mesto’“, započeo je Vučić.

„Mi imamo tešku situaciju u ovom trenutku, mnogo problema, a u neke probleme ste nas i vi doveli. Želimo da sačuvamo punu sigurnost i punu bezbednost za naše građane i upravo zato smo doneli tu odluku”, naveo je Vučić, komentarišući zašto se zalaže za otkazivanje EuroPrajda.

Podsećamo, pre dve večeri predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se tajno sa poslanicima Evropskog parlamenta Violom fon Kramon i Teri Rajndke. Tema njihovog razgovora, kom je prisustovao i jedano od organizatora Evroprajda, Goran Miletić, bila je najava da će ovaj događaj biti otkazan iz bezbednosnih razloga.

U razgovoru za Nova.rs, Goran Miletić, direktor i organizator EuroPrajda, ispričao je detalje sastanka sa Brnabić.

„Sastanak sa premijerkom Brnabić i njenim timom je održan na inicijativu evroposlanika Teri Rajndke i Viole fon Kramon. Na sastanku je bilo razgovora o situaciji u Srbiji i najavi zabrane Evroprajda“, započeo je Miletić za Nova.rs.

„Premijerka je objasnila kompleksnu političku situaciju u kontekstu Kosova i drugim problema sa kojima se suočava Vlada. Evroparlamentarci i ja smo naglasili da je sloboda okupljanja ključna za svako demokratsko društvo i da je nemoguće objasniti bilo kakvu zabranu šetnje, budući da su prethodne zabrane bile proglašene protivustavnim, a postoje i slične odluke Evropskog suda za ljudska prava“, dodatno je rekao Miletić.

Naveo je još da će Prajd biti održan, te da on kao organizator nastavlja sa pripremama za 17. septembar.

„Kao organizator sam naglasio da se pripreme odvijaju prema planu i da će program uključiti i šetnju i da će događaj biti organizovan u celosti“, zaključio je Miletić za Nova.rs.

Više o sastanku možete pročitati na linku.

BONUS VIDEO: Goran Miletić: Ne postoji način da se legalno zabrani šetnja na Evroprajdu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare