Foto: Printscreen/YouTube/Mićko Ljubičić Official Channel, TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić više od 10 sati nije napustio skupštinsku salu, niti se predsednik parlamenta Vladimir Orlić usudio da odredi pauzu. Umesto toga, šef srpske države je od Orlića dobio pohvale na zbog svoje izdržljivost, dok su prorežimski mediji (sumnja se iz istog centra) dobili direktivu da pišu o ovoj neverovatnoj sposobnosti predsednika.

U Skupštini Srbije danas od 10 sati traje posebna sednica posvećana situaciji na Kosovu i Metohiji. Izveštaj narodnim poslanicima podneo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Tokom razgovora u parlamentu, Vučić nijednom nije napustio salu, što je povod za oduševljenje u režimskim medijima.

Pročitajte još...

Sve informacije o posebnoj sednici Skupštine možete pratiti na našem blogu.

Zašto predsednik ne odlazi u toalet i zbog čega ne dozvoljava sebi luksuz kakav je pauza, možda je najbolje objasnio čuveni glumac Mićko Ljubičić u svojoj emisiji “Lekoviti show” koja se davne 2015. godine emitovala na TV B92. U pomenutom skeču, Vučić je pacijent u čekaonici kod lekara kog je zadesila pauza. Međutim, kao čovek koji ne zna za pauzu, on to i ne primećuje.

Uz Ljubičića, u ovom skeču ulogu drugog pacijenta igra Radoslav Milenković, koji, poput Vučića, čeka na red kod lekara. Na njegovo pitanje da li je ispred ordinacije pauza, Vučić iz Lekovite čekaonice mu začuđeno odgovara:

“Šta ste me to pitali? Sada kad postižemo rezultate u reformama na kojima na ceo svet zavidi, mi sebi ne možemo da dozvolimo luksuz te vaše pauze. Možda je ona normalna vama gospodine, ali meni nije. Ja se više ni ne sećam kada sam imao pauzu”, rekao je, između ostalog, Vučić.

Pogledajte ceo video: