Miloš Vučević Foto:TANJUG/ JAROSLAV PAP

Ožiljci strašnih dana NATO agresije večno će ostati, a imena stradalih pod bombama biće u našim sećanjima dok god je Srbije i njenih građana, da nikad ne zaboravimo, poručio je danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, povodom 22.godišnjice od početka bombardovanja SR Jugoslavije.

„Večeras, kada sat otkuca 20 časova, zaćutimo na minut zbog zlosutnog časa u kom je pre 22 godine počeo krvavi pir nad nama od strane NATO pakta“, naveo je Vučević.

Padali su, podseća, redom heroji koji su nas branili, rušene su fabrike koje su nas hranile, razarani mostovi koji su nas spajali.

„Patili smo i plakali za svakim izgubljenim životom, drhtali od zvuka sirena, uvijali se pred udarcima najjače vojne sile, koja je ovom zemljom ikad hodila, ali se nismo predali ni izgubili nadu da će naša Srbija ponovo ponosno zasijati u svoj svojoj slavi i lepoti“, naveo je Vučevuć na Instagramu.

I danas je, ističe,  ta nada – stvarnost, jer gde god se okrenemo vidimo da niču nove fabrike, da se novi auto-putevi ravnaju, a novi mostovi izvijaju nad rekama, među kojima će posebno grandiozan biti i novi most u Novom Sadu.

„Ožiljci tih strašnih dana će večno ostati, imena stradalih pod NATO bombama biće u našim sećanjima dok god je Srbije i njenih građana. Nikad ne zaboravimo!“, napisao je Vučević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar