Vučević o oproštaju od Balaševića: Preplavljen sam emocijama

Politika 22. feb. 202122:17
Podeli:
Miloš Vučević Foto:TANJUG/ JAROSLAV PAP

Gradonačelnik Novog Sada poručio je večeras da je preplavljen emocijama i uspomenama posle veličanstvenog oproštaja Novosađana od Ðorđa Balaševića, ikone tog grada.

„Reči i note bude sećanja i prodiru u dušu. Prizvane Ðoletovom muzikom, došle su uspomene, nepozvane i dugo već nepomenute i osvojile me“, napisao je Vučević na svom Instagram profilu.

Dodao je da je na trenutak opet bio onaj preplanuli klinac sa Štranda, koji po ceo letnji dan igra picige u plićaku sa svojim drugarima iz kraja.

„Oživeo sam one blagoslovene minute zaljubljivanja kada srce treperi dok sam moju Maju osvajao, recitujući joj Ðoletove nestvarne ljubavne stihove. Prošetao mi kroz misli i moj Dragan Danilović iz Begeča drugar iz vojske, njegove dosetke i priče, onaj neponovljivi šarm mladosti, uz koga su nam dani brže prolazili. Prohujala je i noć kada se zemlja tresla, a nebo gorelo iznad Novog Sada, one noći kada je Varadinski most pao na dno Dunava.. Ophrvala su me sećanja na te strepnje i one nesalomive nade da će i to zlo jednom proći i da će sve biti kao nekada, novosadski, polagano i opušteno“, naveo je on.

„Na posletku… veliki naš Ðole… hvala ti na magiji koju si pravio, na tim notama i slovima koje si kao šarene stakliće kaledioskopa slagao onako neponovljivo i čarobno, kako si samo ti to već umeo. Slika koju tako vidimo je božanski prelepa, tvoj majstorski potpis je tamo, negde pri dnu, a na nama je da je uramimo u svojim srcima i pokazujemo deci i unucima da nikad ne nestane…“, napisao je Vučević.

Grad Novi Sad je organizovao večeras veličanstven oproštaj od Ðoleta Balasevića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar