Vladimir Orlić i Lula da Silva TANJUG/ KABINET PREDSEDNIKA NARODNE SKUPŠTINE SRBIJE

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izrazio je u Braziliji očekivanje da će saradnja Srbije i Brazila biti dinamičnija i sadržajnija.

„Očekujemo još dinamičniju i sadržajniju saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa“, rekao je Orlić u Braziliji gde je u svojstvu izaslanika predsednika Srbije Aleksandra Vučića prisustvovao inauguraciji novog predsednika Brazila Luisa Injasija Lule da Silve.

Čestitajući predsedniku Brazila, Orlić je izrazio uverenje da će za vreme njegovog mandata dve zemlje nastaviti da osnažuju višedecenijsko prijateljstvo i intenziviraju politički dijalog, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Pročitajte još:

Dodao je da se ove godine navršava 85 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, kao i bilateralne saradnje koju karakteriše „međusobno razumevanje, uvažavanje i podrška po svim važnim pitanjima“.

Zahvalio je da Silvi na principijelnoj podršci Brazila po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i na podršci koju njegova zemlja pruža stavovima Srbije u međunarodnim organizacijama.

Orlić je preneo „iskrene čestitke predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

Orlić je na marginama svečanosti održao niz susreta sa visokim zvanicama koje su prisustvovale ceremoniji inauguracije sa kojima je razgovarao o sveukupnim bilateralnim odnosima, kao i o mogućnostima za dodatno jačanje međuparlamentarne i ekonomske saradnje.

Bonus video: Orlić kao glavni ometač u Skupštini Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar