Foto: Tamara Marković/Nova.rs,

Episkop diseldorfski i cele Nemačke Grigorije Durić, podržao je kampanju za očuvanje doline Jadra i sprečavanje eksploatacije litijuma, koju namerava da sprovede kompanija Rio Tinto.

Vladika Grigorije reagovao je nakon objavljivanja spota organizacije “Kreni-promeni”, pod nazivom “Srbija nije prodaju”, rekavši da, kao hršćanin, podržava borbu za očuvanje životne sredine.

Pročitajte još...

Podrška episkopa diseldorfskog i cele Nemačke ujedno predstavlja i prvu reakciju iz Srpske pravoslavne crkve povodom namere kompanije Rio Tinto da iskopava litijum u dolini Jadra.

“Podržavam, kao hrišćanin, vašu borbu, jer verujem da nam je Bog podario svet i sve njegove lepote kako smo ih sačuvali, a ne da bismo ih uništavali i bezočno eksploatisali”, napisao je Grigorije na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Prošlog petka, organizacija “Kreni – Promeni” je održala protest ispred Radio televizije Srbije u Takovskoj 10. Skup pod sloganom „Srbija nije na prodaju” organizovan je zbog toga što javni servis odbio da prikaže njihov spot o kompaniji Rio Tinto, odnosno o tome kakve bi posledice iskopavanje litijuma imalo po životnu sredinu.

Gostujući u emisiji “Probudi se”, izvršna direktorka „Kreni-promeni“ Marina Pavlić rekla je da spot o Rio Tintu, koji nije želeo da emituje RTS, za samo jedan dan pogledalo preko 400.000 građana.

BONUS VIDEO: Ovo je spot protiv Rio Tinta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare