Foto: NOVA S

Od prvih pregovora o Kosovu u Rambujeu prošlo je više od dve decenije i pregovaralo se svo vreme sa većim ili manjim pauzama, a pitanje koje se nameće glasi - da li se i koliko odmaklo. U traganju za odgovorima na ta pitanja pomoći će Vladan Kutlešić, profesor ustavnog prava i član srpske delegacije u Rambuje, koji je bio gost emisije "Među nama".

Da li ovo što se događa u Vašingtonu ima sličnosti sa Rambujeom?

„Ono što se odnosi na trenutne pregovre ne mogu da komentarišem osim što su učesnici Albanci, srpska strana i Amerikanci. Doduše u Rambujeu su bili predstavnici drugih država, dakle tu sličnosti nema. Dakle, to jeste jedna mini konferencija na kojoj se nešto razgovara. Što se tiče onog Rambujea od pre 21 godine, mislim da je dobro što su se na njega vratili. Ja sam o tome govorio kad god je bilo prilike i kad god je bilo mogućnosti da se o tome govori. Mediji to nisu registrovali, odnosno taj deo su preskakali, nije bilo interesa da se o tome govori“, rekao je on.

O čemu je još profesor ustavnog prava i član srpske delegacije Vladan Kutlešić govorio u emisiji „Među nama“ pogledajte u video prilogu:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar