Foto:REUTERS/Florion Goga

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će Vlada Srbije u čevrtak doneti odluku o slanju zahteva Kforu da se obezbedi prisustvo srpskih snaga na severu KiM.

„U četvrtak je sednica Vlade i kako stoje stvari, Vlada će doneti odluku o upućivanju pisma komandantu Kfora“, poručio je Vučić odgovarajući na pitanja novinara nakon razgovora sa Srđanom Petrovićem vlasnikom vinarije iz Velike Hoče.

Dodao je da će sednica Vlade biti u četvrtak popodne i da će zatim Kfor dobiti taj zahtev.

Pročitajte još:

Podsetimo, Vučić je u subotu na konferenciji za medije najavio da će Srbija uputiti zahtev Kforu da dopusti povratak srpske vojske i policije na Kosovo.

„Mi smo usaglasili tekst zahteva koji ćemo u skladu sa Rezolucijom 1244 uputiti komandantu Kfora da obezbedi raspoređivanje pripadnika vojske i policije Srbije na terotoriju Kosova“, kazao je on, dodajući da će zahtev biti uručen komandantu Kfora general majoru generalu Anđelu Mikelu Ristućiju.

„Rezolucijom SB UN 1244 potvrđeno je da će dogovorenom broju vojske i policiji Republike Srbije biti dopušteno da se vrati na Kosovo radi obavljanja određenih funkcija. Do danas sa Kforom nisu vođeni razgovori o povratku tih pripadnika“, rekao je Vučić.

Bonus video: Opet kosovske varnice i opet Gazivode…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare