Ana Brnabic
Ana Brnabić Foto:BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC

Demokratska stranka upozorila je danas da Vlada Srbije planira da blizu pola milijarde dinara iz dela državnog budžeta koji je namenjen prevenciji i ublažavanju posledica pandemije korone, potroši u svrhe koje nemaju veze sa pandemijom ili ne utiču značajno na njeno ublažavanje.

Članica Resornog odbora DS za zdravstvo dr Tatjana Vešović je zatražila, u pisanoj izjavi, da se ta utroše u teško pogodjenom i oslabljenom zdravstvenom sistemu, ili, eventualno, drugim oblastima koje već godinu dana rade pod snažnim pritiskom krize izazvane pandemijom, poput prosvete ili ugostiteljstva.

Kako je istakla „nezakonito je i neodgovorno da se sredstva striktno namenjena prevenciji i ublažavanju posledica pandemije prenose Bokserskom savezu Srbije i Ministarstvu odbrane, pa i crkvi“.

„Ukoliko Vlada Srbije iz svojih političkih i poslovnih interesa želi da dodatna sredstva u iznosu od 33,5 miliona dinara dodeli Bokserskom savezu, 120 miliona Ministarstvu odbrane i 290 miliona dinara u tri crkvene eparhije, onda ta sredstva mora uzeti sa nekih drugih pozicija u državnom budžetu, za koji se inače hvali da je najveći i najbolji u istoriji“, rekla je Vešov.

Ona je zatražila da premijerka Ane Brnabić obrazloži najnoviju odluku o raspodeli novca gradjana i da objasni javnosti kakav će to doprinos prevenciji i saniranju posledica pandemije dati te organizacije.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar