Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Demokratska stranka (DS) Pančevo pohvalila je Кomunalnu inspekciju zbog obustavljanja bacanja građevinskog otpada i zatrpavanja takozvane "rupe" u naselju Strelište u tom gradu i ocenila da je to dokaz da je odnošenje, deponovanje i uništavanje tog prirodnog dobra vršeno bez dozvole.

„Pravovremenom reakcijom Кomunalne inspekcije, ali i nakon reakcije Demokratske stranke u ime građana koji su nam se obratili, sprečili smo izvođača radova ‘Inobačka’ doo iz Novoga Sada čiji je evidentno podizvođač ‘Кutko’ doo iz Pančeva kojeg je angažovao grad Pančevo“, navodi se u saopštenju DS.

Oni su naveli i da zahtevaju da se protiv svih odgovornih pokrenu odgovarajući postupci, da im se izreknu odgovarajuće kazne i da im se naloži da u sopstvenom trošku vrate „rupu“ u prvobitno stanje.

„Danas u popodnevnim časovima i pored naloga Кomunalne inspekcije bahati izvođači radova su pokušali da poravnaju postojeći otpad i da isti prekriju zemljom. Zahvaljujući okupljenim građanima, Кomunalna inspekcija je obaveštena i nakon par telefonskih poziva bager i kamioni ‘Кutko’ doo su počeli da odnose otpad koji su prethodnog dana dovezli“, navodi se u saopštenju DS-a.

„Demokratska stranka Pančevo će nastaviti da prati dešavanja u ‘rupi’ na Strelištu i zajedno sa građankama i građanima će braniti ovo prirodno dobro, ali će se oštro suprostaviti svakoj bahatosti i štetnim odlukama vlasti Srpske napredne stranke“, zaključuje se u saopštenju DS-a.

Bacanje građevinskog otpada primetili su juče građani i pozvali nadležne službe, a potom i medije. Oni su upozili da na oko 200 metara od mesta na kome se istovara ovaj otpad stoji tabla na kojoj piše „Ovo je eko zona stanište malih životinja. Nemojte bacati smeće“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar