Zoran Lutovac
Zoran Lutovac Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas da ta stranka sa Strankom slobode i pravde (SSP) ima partnerske, prijateljske odnose, navodeći da su to dve političke organizacije koje su ideološko programski slične.

„Nema nikakve opasnosti od SSP po DS niti će je biti, niti bi DS dozvolila da se tako nešto desi“, rekao je Lutovac u emisiji Pravi ugao, na TV Vojvodini.

On je odacio kao „apsurdne“ optužbe koje se povremeno mogu čuti u delu javnosi da je SSP pretnja za nezavisnost DS ili da je savezništvo sa SSP vodi u utapanje.

„Ne može DS da se utopi u bilo šta, niti u bilo koga. Ono što može da se dešava da se drugi integrišu u nju, to je jedino moguće“, rekao je Lutovac.

Kako je naveo, ono što može da se desi – to je nalaženje osnova za saradnju za suštinsku promenu Srbije te dve organizacije sa onima koji su im bliski ideološko programski ali i onima koji su na opozicionoj sceni spremni da se bore za slobodne i poštene izbore.

„Dakle, DS će, dok sam ja i ovo rukovodstvo na njenom čelu, biti nezavisna i pitaće se samo njeni članovi šta i kako dalje. Niko sa strane, naročito ne Aleksandar Vučić, ili neko drugi, niti bilo ko sa opozicione političke scene“, naglasio je Lutovac.

Govoreći o odnosima u opoziciji, Lutovac je naveo da je on taj koji pokušava da se nadje „najmanji zajednički sadržalac da okupimo sve relevantne opozicione aktere i da pokušamo da izadjemo sa jedinistvenim ili sinhronizovanim nastupom“.

„Šta to znači? Ako nije moguće da napravimo u ovom trenutku jedinstveni nastup po pitanju platforme hajde da ne zatvorimo vrata da to bude u nekom sledećem koraku“, naveo je Lutovac.

„Mi na tome radimo. Zaboravlja se činjenica da je šest ogranizacija okupljeno, ideološko-programski veoma bliskih, oko zajedničke platforme za slobodne i poštene izbore“, podsetio je Lutovac.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar