Foto: Nova S, EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ, EPA/STRINGER,

Sednicu Saveta bezbednosti UN-a obeležio je i gaf kosovske predsednice Vjose Osmani koja je pomešala ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića i bivšeg predsednika Borisa Tadića.

Tokom žustre rasprave srpskog šefa diplomatije Nikole Selakovića i kosovske predsednice Vjose Osmani na sednici Saveta bezbednosti UN-a, Osmanijeva je napravila grešku kada je tokom replike Selakoviću navela da je u Srbiji, kako je rekla na sednici, ubijen bivši srpski predsednik Boris Tadić.

Selaković je na njen odgovor replicirao i poručio joj da je Boris Tadić, kog je ona predstavila kao „pokojnog“, živ i zdrav i da je on bivši predsednik Srbije.

„Molim vas prestanite da lažete. Tadić je bivši predsednik i živ je, nije ubijen. O čemu pričate? Hvala Bogu, živ je i zdrav u Beogradu“, odgovorio je Selaković kosovskoj predsednici.

Vjosa Osmani se zatim ispravila i rekla da, u svom govoru, nije mislila na Borisa Tadića, već na, kako je navela, ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića, koga su ubile „kriminalne jedinice koje su delovale na Kosovu“.

Boris Tadić bio je predsednik Srbije od 2004. do 2012. godine, a bivši srpski premijer Zoran Đinđić ubijen je ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu 12. marta 2003. godine.

Bonus video – Boris Tadić, bivši predsednik Srbije  

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare