Foto: N1

Poslanica Evropskog parlamenta i izvestilac za Kosovo Viola fon Kramon osudila je na svom Tviter nalogu nastupe u parlamentu poslanika SNS Aleksandra Martinovića i poručila predsedniku Skupštine Srbije Ivici Dačiću da jednostavno kaže da je u ovoj instituciji dozvoljeno rasplamsavati mržnju.

„Martinović je koristio užasne reči ponovo i napao je civilno društvo u Srbiji. To je neprihvatljivo“, napisala je Fon Kramon i dodala da prijateljski podseća na član osam nedavno usvojenog kodeksa ponašanja poslanika.

U tom skupštinskom aktu između ostalog stoji i da je narodni poslanik dužan da se pristojno i sa dužnom pažnjom i poštovanjem odnosi prema građanima, da uvažava druge narodne poslanike, govorom ne podstiče mržnju i nasilje, ne koristi izraze, reči i gestikulacije koje vređaju ili omalovažavaju ljudsko dostojanstvo i narušavaju dostojanstvo Narodne skupštine. Kramon je upitala i predsednika skupštine Ivicu Dačića, da li je takvo ponašanje prihvatljivo.

„Da li mislite da je Martinović jezik prihvatljiv? Ako nema posledica primene novog Kodeksa ponašanja poslanika, zašto ste uopšte glasali za njega? Samo budite otvoreni i kažite da poslanici mogu rasplamsavati mržnju bez posledica“, dodala je fon Kramon.

O napadima na nevladine organizacije, poput CRTA, koju je Martinović targetirao da je učestvovala u planovima za likvidaciju predsednika Srbije Aleksandra Vučić Fon Kramon kaže:

„Oni objavljuju radove zasnovane na dokazima, argumentima i analizama. Možda se ne slažete sa njima, ali onda molim vas dokažite gde greše. Lični napadi i potpuno isključivanje samo pokazuju da su verovatno u pravu“, zaključila je fon Kramon.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar